Следвайте Гласове в  През България от началото на войната в

...
Следвайте Гласове в  През България от началото на войната в
Коментари Харесай

През България са минали над 700 000 украински бежанци

Следвайте " Гласове " в 

През България от началото на войната в Украйна са минали над 700 000 бежанци. Голяма част от тях са стояли у нас единствено краткотрайно, поемайки на запад или завръщайки се в родината. В момента на територията на страната има към 50 000 бежанци. Липсата на изясненост за настаняването и невъзможността да се покрива наем са съществена причина хората да не се задържат доста у нас. Това сочат данни на Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации, представени от БНР.
България даде високо качество настаняване на първите бежанци, пристигнали у нас, които бяха пратени в хотели с висок дневен разход за храна и нощувка, стихотворец от страната. Мярката обаче бе дейна до началото на летния сезон, като на искащите бежанци бе предоставено различно настаняване в държавни бази. В следствие програмата бе отворена и за хотели, само че при нови правила за финансиране. По последна информация програмата за настаняване ще бъде дейна най-късно до октомври, като към този момент бе удължена един път след края на август - до септември. Няма гаранции, че няма да се наложи ново удължение.

България вкара и механизъм за покриване на разход за наем, само че единствено на хора, почнали работа, като парите се изплащат през работодателите. Много тромава у нас е и системата за обществено подкрепяне, където и за българи, и за чужденци, сумите са доста ниски.
По данни на ВКБООН в държавни бази сега у нас има  настанени към 12 000 души.
Източник: segabg.com

 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР